NYHETSBREV SEP

PIONJÄREN NYHETESBREV SEP 2019


NYHETSBREV FRÅN EKONOMISKA FÖRENINGEN PIONJÄREN SNICKARSTIGEN

Hemsida2019

Hemsidan har fått nytt utseende och nya funktioner


I somras gjorde vi en flytt av vår nuvarande hemsida till ett nytt webbhotell sk web host. Adressen är densamma, men vi har kunnat göra om (ny design) vår webbsajt och gett den nytt utseende, nya funktioner och bättre användargränssnitt.

Vi har också skapat nya e-post som gör att kommunikationen med exempelvis medlemmarna och omvärlden blivit tydligarem och mer professionell. Nya e-postkontot kan enkelt övertas av exempelvis en ny ordförande eller kassör när de tillträder i styrelsen.
Det skapar en stabil kontinuitet i kommunikationen på långsikt. Här är de allra viktigaste e-post:
 
Ordförande: ordf@snickarstigen.se 
Kassör: kassor@snickarstigen.se
Nyhetsbrev: pionjaren@snickarstigen.se 

800x400_template_28
800x400_02
800x400_03
800x400_04

Broschyrer har delas ut till hushållen


Under våren och sommaren har vi varit upptagna med att ta fram broschyrer med information om bl.a. parkering, boende- & trivselregler och annat smått och gott på Snickarstigen. Informationen vänder sig till samtliga hushåll och nyinflyttade till Snickarstigen. Samtliga hushåll på Snickarstigen har fått ett exempel av broschyren ner i brevlådan.

Broschyren finns för nedladdning på vår hemsida också om man vill. 


Spara din pappersversion!

800x400_template_29
800x400_template_30

Ny sandlåda för de små vid lekparken


Den gamla sandlådan vid lekplatsen behövde renoveras. Småbarnsfamiljer har också blivit fler på Snickarstigen, därför har behovet av att fräscha upp sandlådan varit på tapeten. Keith (hus 25) och Nino (hus 26) själva tog initiativet att bygga en ny sandlåda för de små. Arbetet pågick under sommaren och resultatet blev en ny och fräsch sandlåda med ny sandpåfyllning.


Vi tackar Keith och Nino för deras insats och för ett utmärkt jobb.

800x400_template_23
800x400_template_16

Garage ska inte användas som förråd


Vi börjar syna en trend där fler hushåll väljer att förvara olika typer av material i sina garage. Vi vill varna för att använda garagen till annat än att ställa bilen där. Risken för brandfara ökar väsentligt när brandfarligt eller lättanvänt material så som möbler, trä och inredningsprylar förvaras i garageutrymmen enligt försäkringsbolagens rekommendationer. Att begära och få ersättning för egendom och fastighet vid brand eller inbrott i sådana fall är snudd på obefintlig när olyckan är framme.


Vi ber alla att se över sina garage och tömma dem på saker som inte hör till bilen. Vinter-/sommardäck och dylikt är förstås ok. I höst kommer vi att köra en runda och kolla hur det står till i garagen. 

Photo Courtesy of @unsplash by Biao Xie

Vi saknar tre stegar i vårt gemensamma förråd


Har du lånat en stege men glömt att ställa tillbaka i förrådet? Kolla gärna hemma hos dig och om du hittar en stege som inte är din, var vänlig och ställ tillbaka stegen i föreningens förråd. Vi är fler som vill använda förenings verktyg som är till allas glädje.


Rapportera trasiga stegar och andra verktyg till styrelse för anskaffning av nya redskap.

Photo Courtesy of @unsplash by Biao Xie

VILL DU FÅ NYHETSBREVET VIA E-POST?