COMHEM

VIKTIG INFORMATION FRÅN COMHEM OM


ANALOGA TV-KANALER

Den 26 maj 2020 blir tv-utbudet i våra fastigheter helt digitalt


Publicerad:  7 mars 2020


Detta innebär att samtliga analoga kanaler kommer att försvinna helt efter den 26 maj 2020.Hur berörs våra boende?
De flesta har redan tv-apparater som kan visa digital-tv, och några kan behöva byta källa eller göra en kanalsökning för att hitta dem. Om boende har en äldre tv kan de behöva komplettera den med en digitalbox eller byta till en nyare tv-modell.


Boende som idag tittar analogt behöver ändra till digital-tv senast den 26 maj.


Du behöver inte vänta till den 26 maj

Dina digitala kanaler finns tillgängliga redan från den 17 februari. Följ Comhems enkla tips och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag.


Comhem har redan justerat våra digitala abonnemangsfria tv-utbud. Comhem har även adderat Comhem Play kostnadsfritt och folkbokförda på Snickarstigen kan nu skapa ett konto för tjänsten och appen.


Vad behöver du göra?

Från månadsskiftet mars/april börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Följ anvisningarna på Comhems sida (länken nedan) och ändra redan idag. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under april tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.


Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.


Mer Information
All information om förändringen, Comhem Play samt tips på hur man ändrar till digital-tv finns på ett flertal språk på comhem.se/digitalisering


Som fastighetsägare/medlem i styrelse hittar du information anpassad för dig på comhem.se/fastighetsagare/digitalisering. Där finns även material du enkelt kan använda om du ser behov att informera våra boende.


Kontakt med Comhems Fastighetsägarservice sker via mejl fastighetsagare@comhem.com eller på telefon 90 333, med öppettider vardagar klockan 09.00-16.00.

HAR DU LÄST VÅRT SENASTE NYHETSBREV?